5 τρόποι να διαπραγματευτείτε την αύξηση σας

2015-09-26 11:34

Είτε προσπαθείτε να πείσετε το αφεντικό σας να σας δώσει αύξηση ή διαπραγματεύεστε τιςλεπτομέρειες του συμβολαίου σας ,είναι απαραίτητο να έχετε κάνει την έρευνα σας εκ των προτέρων, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τη Diane Domeyer, Εκτελεστική Διευθύντρια του Ομίλου Creative «το πιο σημαντικό πράγμα που έχετε να κάνετε πριν διαπραγματευτείτε την αύξηση του μισθού σας είναι να πραγματοποιήσετε την ανάλογη έρευνα, να διαβάσετε τους οδηγούς μισθοδοσίας και να μιλήσετε με τους εργοδότες σας».

«Ενημερωθείτε αν η εταιρεία στην οποία εργάζεστε έχει προσλάβει νέο προσωπικό ή εάν έχει μειώσει το δυναμικό της, όλες αυτές οι πληροφορίες θα αυξήσουν τη διαπραγματευτική σας ικανότητα» προσθέτει.

1. Μην παίζετε παιχνίδια

Κάντε αίτηση για θέσεις με καλύτερες απολαβές από αυτές που ήδη λαμβάνετε και να είστε ειλικρινείς όσον αφορά τον τωρινό σας μισθό. «Τακτικές όπως τα ψευδή στοιχεία για τον μισθό σας ή άλλες προσφορές εργασίας θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ στο μέλλον» σχολιάζει η Diane Domeyer.

2. Να είστε ανοιχτόμυαλοι

Είναι σώφρον να κρατάτε τις επιλογές σας ανοιχτές κατά τη διάρκεια διαπραγμάτευσης ενός συμβολαίου είτε με τον τωρινό σας εργοδότη είτε με έναν εν δυνάμει καινούργιο.

«Είναι λάθος να δίνετε τελεσίγραφα πολύ νωρίς, κατά τη διαπραγματευτική διαδικασία» τονίζει η Diane Domeyer.

3. «Timing»

Βρείτε τη σωστή χρονική στιγμή να ζητήσετε αύξηση. «Συνήθως, όταν κάποιος φτάνει στο σημείο να ζητήσει αύξηση είναι ήδη αρκετά δυσαρεστημένος από τον μισθό του» λέει ο Be Kaler της Futureheads και συνεχίζει «προσπαθήστε να κάνετε την εν λόγω συζήτηση, πριν φτάσετε σε αυτό το σημείο».

4. Πρέπει να γνωρίζετε τα όριά σας

«Είναι απαραίτητο να θέσει κανείς στον εαυτό του μία κόκκινη γραμμή, την οποία και δεν θα ξεπεράσει, όταν πηγαίνει σε μία συνάντηση» σύμφωνα με τον σύμβουλο προσλήψεων Ted Leonhardt.

Διαφορετικά υπάρχουν πολλές πιθανότητες σε μία στιγμή αδυναμίας να συμφωνήσετε σε κάτι το οποίο θα μετανιώσετε στη συνέχεια.

5. Αν όχι τώρα, τότε στο μέλλον

Πολλές φορές η αύξηση δεν έρχεται τη στιγμή που τη ζητάτε. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να διαπραγματευτείτε μία μελλοντική ή οποία θα αναφέρετε στο συμβόλαιο σας.

Πηγή

 

—————

Πίσω